Ulubione
×Znajdź produkty podobne
×Klasa energetyczna
×Zadaj pytanie
×Zapytaj o produkt:
Kawa ziarnista VASPIATTA Professional Barista 1 kg
Tutaj dowiesz się, jak chronimy Twoje dane
Galeria
××TV, Audio i RTV
AGD
AGD do zabudowy
AGD małe
Komputery i tablety
Smartfony i telefony
Foto i kamery
Konsole i gry
Rowery
Fitness i sport
Dom i ogród
Zabawki i LEGO
Rodzaj | Kawa ziarnista |
Typ | Crema |
Aromat | Bardzo intensywny |
Ilość arabiki w mieszance | 80% |
Waga [kg] | 1 |
Kod produktu | 890272 |
Wypalane tradycyjnym sposobem włoskimNuty toffi, karmelu i ciemnej czekolady |
Tutaj dowiesz się, jak chronimy Twoje dane
Ekskluzywna mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica oraz selekcjonowanych kaw naturalnych. Umożliwia zaparzanie najwyższej jakości naparów w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych. Zastosowano palenie włoskie, by napar miał tradycyjny smak i aromat.
Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (80%) z Ameryki Południowej i kaw naturalnych (20%) z Azji.
Tworząc kompozycje ziaren VASPIATTA Professional Barista poszukujemy idealnie dopełniających się nut smakowych, by napar był intrygujący i dostarczał niezapomnianych doznań.
Odmiany kaw o różnorodnym pochodzeniu geograficznym: andyjska SHB, brazylijska Arbica Santos, Sidamo Ethiopia oraz Robusta G1 z Wietnamu tworzą napar o bogatym profilu sensorycznym. Pełne body, nuty toffi, karmelu, ciemnej czekolady z wyczuwalną dominantą owoców z konfiturowym akcentem, to tylko krótka charakterystyka tej złożonej kawy.
Wszystkie odmiany kaw wchodzących w skład mieszanki zbierane są ręcznie, stąd jej wysoka jakość. Pozyskane przez lokalnych farmerów ziarna są starannie selekcjonowane, a następnie pieczołowicie przetwarzane metodami podkreślającymi nuty smakowe właściwe dla danych odmian.
Nasza produkcja zlokalizowana jest w Polsce, tak aby ziarno miało szansę dotrzeć do Państwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki wykwalifikowanym specjalistom, stosowane przez nas palenie włoskie daje ziarnom ostateczny aromat i profil smakowy.
Tak przygotowane ziarno odmian Arabica i Robusta idealnie sprawdza się parzone w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych.
Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 8-9 g zmielonej kawy. Kawę wsypać do sitka kolby i ugnieść tamperem. Usunąć resztki kawy z krawędzi kolby, a następnie szczelnie umieścić kolbę w grupie. Uruchomić ekspres. Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C.
Aromat | Bardzo intensywny |
Dedykowany ekspres | Uniwersalna |
Ilość arabiki w mieszance | 80% |
Mieszanka kaw | Tak |
Rodzaj | Kawa ziarnista |
Typ | Crema |
Waga [kg] | 1 |
Linia | Professional Barista |
Kraj pochodzenia | Etiopia, Kolumbia, Peru, Wietnam |
Stopień palenia | Średni |
Wyczuwalne smaki | Karmel, Orzechy |
Nazwa | WILLIAM'S NATURAL PRODUCTS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ |
Ulica i numer budynku | ul. Stawki 2 |
Kod pocztowy | 00-193 |
Miasto | WARSZAWA |
Adres elektroniczny | [email protected] |
Nazwa producenta/importera | VASPIATTA |