Kształt HomeMade
Wszystkie zalety pieczenia w piecach opalanych węglem |
|
Charakterystyczny zaokrąglony kształt to jeden z atutów piekarników Gorenje. Inspiracją były tu piece opalane drewnem i chęć zapewnienia swobodnego przepływu gorącego powietrza. Równomierne podgrzanie jedzenia z każdej strony sprawia, że jest ono zawsze perfekcyjnie przyrządzone – kruche na zewnątrz i soczyste w środku. |
AquaClean
Łatwe czyszczenie AquaClean |
|
Funkcja AquaClean oferuje znaczne ułatwienie w czyszczeniu wnętrza piekarnika. Wystarczy wlać pół litra wody na blachę i włączyć program AquaClean po każdym pieczeniu. W zaledwie 30 minut, wyniki są widoczne na całej powierzchni wnętrza piekarnika i na blachach. Zabrudzenia i tłuszcz są zmiękczone i można je łatwiej usunąć, a piekarnik pozostaje bez skazy. |
BigSpace, duża pojemność piekarnika
Więcej miejsca dla większej swobody gotowania |
|
Nowa generacja piekarników Gorenje charakteryzuje się specjalnym, zaokrąglonym kształtem ich górnej części. Takie rozwiązanie sprawia, że wnętrze piekarnika jest bardziej przestrzenne, co umożliwia całkowicie swobodne, a przez to bardziej efektywne krążenie gorącego powietrza. Większa pojemność robocza piekarnika przy niezmienionych zewnętrznych wymiarach urządzenia pozwala też na zastosowanie większych blach do pieczenia i przygotowywanie większych porcji żywności. |
PerfectGrill
Chrupiące potrawy dzięki podwójnej grzałce |
|
Najlepsze rezultaty pieczenia uzyskuje się dzięki połączeniu dwóch grzałek – większej i mniejszej – przy czym mniejsza znajduje się wewnątrz tej większej. Inteligentne rozmieszczenie grzałek umożliwia optymalny obieg gorącego powietrza i zapewnia powtarzalne, doskonałe rezultaty pieczenia potrawy są chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Istnieje możliwość wyłączenia grzałki wewnętrznej lub zewnętrznej. Można także użyć obu grzałek jednocześnie. |
DirectTouch
Doskonałe rezulataty na wyciągnięcie ręki |
|
Proste sterowanie piekarnikiem poprzez panel dotykowy. Duże i zrozumiałe symbole na wyświetlaczu, przenoszą zaawansowaną technologię na nowy poziom przejrzystościi prostoty obsługi. |
SuperSize
Gotowa na potrawy w rozmiarze XXL |
|
Piekarniki Gorenje oferują powiększoną powierzchnię pieczenia i są wyposażone w bardzo duże blachy. Innowacyjne rozwiązania pozwalają oszczędzać energię i cieszyć się równomiernie upieczonymi potrawami, bez względu na ich wielkość. W piekarniku wydajnie wykorzystano jego pełną szerokość, a zaawansowana technologia sprawia, że jedzenie jest równomiernie upieczone na wszystkich poziomach piekarnika. |
StayWarm
Idealne dla spóźnialskich |
|
Funkcja StayWarm utrzymuje żywność w stałej temperaturze 70°C, aż do momentu, gdy czasu będzie odpowiedni do podania posiłku. Żywność zachowuje swój pierwotny smak i temperaturę, dopóki nie zostanie podana. |
Sygnalizacja ciepła resztkowego (H) | |
Lampki sygnalizacyjne ostrzegają, że określone pole grzejne jest wciąż ciepłe. Wskazanego pola nie należy dotykać tak długo, jak długo świeci się lampka, można go natomiast użyć np. do rozmrażania lub podtrzymania temperatury gotowej potrawy. |
Żeliwne ruszty ProGrids
Mocne, stabilne i trwałe wsparcie |
|
Masywne i eleganckie żeliwne ruszty ProGrids są wyjątkowo stabilne i odporne nawet na najwyższe temperatury. Zapewniają one doskonałą stabilność, trwałość i przyjazne dla użytkownika wzornictwo. |
PowerBoost
Gotowanie szybko do przodu |
|
Funkcja PowerBoost intensyfikuje ogrzewanie, co znacznie skraca czas nagrzewania. |
BigSurface
Mnóstwo miejsca na każdą patelnię lub garnek |
|
Powiększona powierzchnia do gotowania (do 20%) i większa odległości między palnikami zapewniają dużo miejsca dla wszystkich rozmiarów patelni i garnków. Elegancka i płaska konstrukcja pozwala na łatwe przesuwanie i używanie bardzo dużych garnków bez zakłóceń, z doskonałą stabilnością dla wszystkich kulinarnych przygód. |
Włączanie jedną ręką
Prosty i wygodny |
|
Zapłon palnika jedną ręką zapewnia dodatkowy komfort i łatwą kontrolę nad płytą gazową. Aby aktywować palnik gazowy, wystarczy nacisnąć pokrętło w dół i obrócić je do pożądanego poziomu jedną ręką, podczas gdy druga ręka jest wolna. Szybki, prosty i wydajny. |
Powłoka TouchFree
Błyszczące i wolne od odcisków palców wykończenie |
|
Wszystkie powierzchnie ze stali nierdzewnej są pokryte specjalną powłoką TouchFree zapobiegającą pozostawianiu odcisków palców, dzięki czemu powierzchnia jest zawsze błyszcząca i łatwiejsza w czyszczeniu. |
Filtry poliuretanowe
Zalety użycia pianki poliuretanowej |
|
Unikalne aluminiowe filtry przeciwtłuszczowe są wzmocnione specjalną pianką poliuretanową, która eliminuje do 98% wszystkich cząsteczek tłuszczu i innych zanieczyszczeń. W tym samym czasie, okap utrzymuje swoją efektywność pochłaniania. |
System P.A.S.
Inteligentny, precyzyjny system poboru powietrza i mniejszy hałas |
|
Innowacyjny parametryczny system zasysania powietrza przekierowuje pobór powietrza z centralnej części do zewnętrznych krawędzi okapu. Takie rozwiązanie optymalizuje zużycie energii, zmniejsza hałas i sprawia, że okap jest znacznie bardziej efektywny. |
STRUDEL WARZYWNY Przepyszne i sycące danie, które trafi w gust każdego smakosza. Do przygotowania strudla warzywnego potrzebne będą ciasto francuskie oraz składniki na farsz. Warzywa, które idealnie będą pasować do strudla warzywnego to: ok. 400 g większych marchewek, ser żółty, ser feta, 300 g pieczarek, 1 cebula, 4 liście laurowe i ziela angielskie, łyżeczka majeranku, 2 łyżki oleju, sól i pieprz. Marchewki należy zetrzeć na tarce, pieczarki i cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na odrobinie oleju z przyprawami do momentu zeszklenia. Tak przygotowany farsz zawijamy wraz z serem żółtym oraz fetą w ciasto francuskie. Całość należy piec ok. 20 min w temperaturze 180 st. C. |
PIECZONE ZIEMNIAKI Idealne solo, jak i w duecie. Jedyne czego potrzebujesz to: 1 kg ziemniaków, łyżeczka tymianku i kminku, czosnek, 2 łyżki oleju, szczypta soli i pieprzu. Ziemniaki należy obrać ze skórki (opcjonalnie ze skórką, wtedy bardzo dokładnie myjemy ziemniaki), następnie kroimy w łódeczki. Do tak przygotowanych ziemniaków dodajemy przyprawy, zgnieciony czosnek, całość polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Następnie wykładamy na szklaną tacę. Pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu warto dodać świeżą natkę pietruszki. |
PIECZONE OWOCE Nie ma wspanialszej rzeczy niż zapach pieczonych jabłek z cynamonem, który unosi się w całym domu. Do przygotowania pysznych pieczonych owoców potrzebne będą: ok. 4-5 większe jabłka, 4 łyżki cynamonu, 8 łyżek miodu, 6 łyżek żurawiny i orzechów. Jabłka należy przekroić i usunąć gniazda nasienne. Następnie do wnętrza owocu dodajemy mieszankę cynamonu i miodu. Na koniec posypujemy żurawiną i orzechami. Układamy na tacy i pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 st. C. |