Kup dowolny piekarnik gorenje objęty promocją, zarejestruj produkt w ciągu 14 dni od daty zakupu na www.gorenjepromocje.pl i odbierz szklaną tacę do pieczenia. Promocja trwa od 03.04.2019 do 31.08.2019 lub do wyczerpania puli nagród.
Czas na pyszności w Twojej kuchni
sprawdź propozycje przepisów na dole strony


Przygotuj swoje ulubione potrawy jak w tradycyjnym, opalanym drewnem piecu lub zaskocz swoją rodzinę, zabierając ich na kulinarną przygodę. W naszych urzadzeniach wykorzystujemy pomysłowe i intuicyjne rozwiązania. Możesz im zaufać i skupić się na serwowaniu dań.
Piekarniki do zabudowy


Kształt HomeMade
Wszystkie zalety pieczenia w piecach opalanych węglem
Charakterystyczny zaokrąglony kształt to jeden z atutów piekarników Gorenje. Inspiracją były tu piece opalane drewnem i chęć zapewnienia swobodnego przepływu gorącego powietrza. Równomierne podgrzanie jedzenia z każdej strony sprawia, że jest ono zawsze perfekcyjnie przyrządzone – kruche na zewnątrz i soczyste w środku.


AquaClean
Łatwe czyszczenie AquaClean
Funkcja AquaClean oferuje znaczne ułatwienie w czyszczeniu wnętrza piekarnika. Wystarczy wlać pół litra wody na blachę i włączyć program AquaClean po każdym pieczeniu. W zaledwie 30 minut, wyniki są widoczne na całej powierzchni wnętrza piekarnika i na blachach. Zabrudzenia i tłuszcz są zmiękczone i można je łatwiej usunąć, a piekarnik pozostaje bez skazy.


BigSpace, duża pojemność piekarnika
Więcej miejsca dla większej swobody gotowania
Nowa generacja piekarników Gorenje charakteryzuje się specjalnym, zaokrąglonym kształtem ich górnej części. Takie rozwiązanie sprawia, że wnętrze piekarnika jest bardziej przestrzenne, co umożliwia całkowicie swobodne, a przez to bardziej efektywne krążenie gorącego powietrza. Większa pojemność robocza piekarnika przy niezmienionych zewnętrznych wymiarach urządzenia pozwala też na zastosowanie większych blach do pieczenia i przygotowywanie większych porcji żywności.



PerfectGrill
Chrupiące potrawy dzięki podwójnej grzałce
Najlepsze rezultaty pieczenia uzyskuje się dzięki połączeniu dwóch grzałek – większej i mniejszej – przy czym mniejsza znajduje się wewnątrz tej większej. Inteligentne rozmieszczenie grzałek umożliwia optymalny obieg gorącego powietrza i zapewnia powtarzalne, doskonałe rezultaty pieczenia potrawy są chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Istnieje możliwość wyłączenia grzałki wewnętrznej lub zewnętrznej. Można także użyć obu grzałek jednocześnie.


DirectTouch
Doskonałe rezulataty na wyciągnięcie ręki
Proste sterowanie piekarnikiem poprzez panel dotykowy. Duże i zrozumiałe symbole na wyświetlaczu, przenoszą zaawansowaną technologię na nowy poziom przejrzystości i prostoty obsługi.


SuperSize
Gotowa na potrawy w rozmiarze XXL
Piekarniki Gorenje oferują powiększoną powierzchnię pieczenia i są wyposażone w bardzo duże blachy. Innowacyjne rozwiązania pozwalają oszczędzać energię i cieszyć się równomiernie upieczonymi potrawami, bez względu na ich wielkość. W piekarniku wydajnie wykorzystano jego pełną szerokość, a zaawansowana technologia sprawia, że jedzenie jest równomiernie upieczone na wszystkich poziomach piekarnika.

WYPRÓBUJ NASZE PERFEKKCYJNIE PROSTE PRZEPISY


STRUDEL WARZYWNY
Przepyszne i sycące danie, które trafi w gust każdego smakosza. Do przygotowania strudla warzywnego potrzebne będą ciasto francuskie oraz składniki na farsz. Warzywa, które idealnie będą pasować do strudla warzywnego to: ok. 400 g większych marchewek, ser żółty, ser feta, 300 g pieczarek, 1 cebula, 4 liście laurowe i ziela angielskie, łyżeczka majeranku, 2 łyżki oleju, sól i pieprz. Marchewki należy zetrzeć na tarce, pieczarki i cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na odrobinie oleju z przyprawami do momentu zeszklenia. Tak przygotowany farsz zawijamy wraz z serem żółtym oraz fetą w ciasto francuskie. Całość należy piec ok. 20 min w temperaturze 180 st. C.


PIECZONE ZIEMNIAKI
Idealne solo, jak i w duecie. Jedyne czego potrzebujesz to: 1 kg ziemniaków, łyżeczka tymianku i kminku, czosnek, 2 łyżki oleju, szczypta soli i pieprzu. Ziemniaki należy obrać ze skórki (opcjonalnie ze skórką, wtedy bardzo dokładnie myjemy ziemniaki), następnie kroimy w łódeczki. Do tak przygotowanych ziemniaków dodajemy przyprawy, zgnieciony czosnek, całość polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Następnie wykładamy na szklaną tacę. Pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu warto dodać świeżą natkę pietruszki.


PIECZONE OWOCE
Nie ma wspanialszej rzeczy niż zapach pieczonych jabłek z cynamonem, który unosi się w całym domu. Do przygotowania pysznych pieczonych owoców potrzebne będą: ok. 4-5 większe jabłka, 4 łyżki cynamonu, 8 łyżek miodu, 6 łyżek żurawiny i orzechów. Jabłka należy przekroić i usunąć gniazda nasienne. Następnie do wnętrza owocu dodajemy mieszankę cynamonu i miodu. Na koniec posypujemy żurawiną i orzechami. Układamy na tacy i pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 st. C.