Kup dowolny piekarnik gorenje objęty promocją, zarejestruj produkt w ciągu 14 dni od daty zakupu
na www.gorenjepromocje.pl i odbierz szklaną tacę do pieczenia. Promocja trwa od 03.04.2019 do 31.08.2019 lub do wyczerpania puli nagród.
Czas na pyszności w Twojej kuchni
sprawdź propozycje przepisów na dole strony
Przygotuj swoje ulubione potrawy jak w tradycyjnym, opalanym drewnem piecu lub zaskocz swoją rodzinę,
zabierając ich na kulinarną przygodę.
W naszych urzadzeniach wykorzystujemy pomysłowe i intuicyjne rozwiązania. Możesz im zaufać i skupić się na serwowaniu dań.
Piekarniki do zabudowy
 |
Kształt HomeMade
Wszystkie zalety pieczenia w piecach opalanych węglem
|
Charakterystyczny zaokrąglony kształt to jeden z atutów piekarników Gorenje. Inspiracją były tu piece opalane drewnem i chęć zapewnienia swobodnego przepływu gorącego
powietrza. Równomierne podgrzanie jedzenia z każdej strony sprawia, że jest ono zawsze perfekcyjnie przyrządzone – kruche na zewnątrz i soczyste w środku. |
 |
AquaClean
Łatwe czyszczenie AquaClean
|
Funkcja AquaClean oferuje znaczne ułatwienie w czyszczeniu wnętrza piekarnika. Wystarczy wlać pół litra wody na blachę i włączyć program AquaClean po każdym pieczeniu.
W zaledwie 30 minut, wyniki są widoczne na całej powierzchni wnętrza piekarnika i na blachach. Zabrudzenia i tłuszcz są zmiękczone i można je łatwiej usunąć, a piekarnik pozostaje bez skazy. |
 |
BigSpace, duża pojemność piekarnika
Więcej miejsca dla większej swobody gotowania
|
Nowa generacja piekarników Gorenje charakteryzuje się specjalnym, zaokrąglonym kształtem ich górnej części. Takie rozwiązanie sprawia, że wnętrze piekarnika jest
bardziej przestrzenne, co umożliwia całkowicie swobodne, a przez to bardziej efektywne krążenie gorącego powietrza. Większa pojemność robocza piekarnika przy niezmienionych zewnętrznych wymiarach urządzenia pozwala też na
zastosowanie większych blach do pieczenia i przygotowywanie większych porcji żywności.
|
WYPRÓBUJ NASZE PERFEKKCYJNIE PROSTE
PRZEPISY
 STRUDEL WARZYWNY
Przepyszne i sycące danie, które trafi w gust każdego smakosza.
Do przygotowania strudla warzywnego potrzebne będą ciasto francuskie oraz składniki na farsz.
Warzywa, które idealnie będą pasować do strudla warzywnego to: ok. 400 g większych marchewek, ser żółty, ser feta, 300 g pieczarek, 1 cebula, 4 liście laurowe i ziela angielskie, łyżeczka majeranku, 2 łyżki oleju, sól
i pieprz. Marchewki należy zetrzeć na tarce, pieczarki i cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na odrobinie oleju z przyprawami do momentu zeszklenia. Tak przygotowany farsz zawijamy wraz z serem żółtym oraz fetą w
ciasto francuskie. Całość należy piec ok. 20 min w temperaturze 180 st. C. |
 PIECZONE ZIEMNIAKI
Idealne solo, jak i w duecie. Jedyne czego potrzebujesz to: 1 kg ziemniaków, łyżeczka tymianku i kminku, czosnek, 2 łyżki oleju, szczypta soli i pieprzu.
Ziemniaki należy obrać ze skórki (opcjonalnie ze skórką, wtedy bardzo dokładnie myjemy ziemniaki), następnie kroimy w łódeczki. Do tak przygotowanych ziemniaków dodajemy przyprawy, zgnieciony czosnek, całość polewamy
oliwą i dokładnie mieszamy. Następnie wykładamy na szklaną tacę. Pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu warto dodać świeżą natkę pietruszki. |
 PIECZONE OWOCE
Nie ma wspanialszej rzeczy niż zapach pieczonych jabłek z cynamonem, który unosi się w całym domu. Do przygotowania pysznych pieczonych owoców potrzebne będą: ok. 4-5 większe jabłka, 4 łyżki cynamonu, 8 łyżek miodu, 6
łyżek żurawiny i orzechów. Jabłka należy przekroić i usunąć gniazda nasienne. Następnie do wnętrza owocu dodajemy mieszankę cynamonu i miodu. Na koniec posypujemy żurawiną i orzechami. Układamy na tacy i pieczemy ok.
40 min. w temperaturze 180 st. C. |