kup kohersena!

Kohersen Mycook - Twój kucharz

Kohersen Mycook to nowoczesny, wielofunkcyjny robot kuchenny gotujący dzięki technologii indukcji. Z nim przygotujesz każde danie. Od przystawek, przez zupy, dodatki, po dania główne, desery i napoje. Skorzystaj z książki kucharskiej dołączonej do robota lub odwiedź bloga Sylwii Chrzanowskiej, na którym znajdziesz oryginalne przepisy skomponowane specjalnie dla użytkowników robota Kohersen Mycook. Dzięki intuicyjnej obsłudze Kohersen Mycook zrealizujesz każdy kulinarny pomysł, który przyjdzie Ci na myśl.

Technologia indukcji

W robocie Kohersen ugotujesz wszystko, co tylko przyjdzie Ci na myśl. Dzięki technologii indukcji proces ten będzie bardziej efektywny i szybszy. Specjalna budowa naczynia głównego sprawia, że dania nie przypalają się, mają idealną konsystencję, aromat i smak.

Gotowanie na parze

Gotowanie na parze to jeden z najbardziej zdrowych sposobów na przygotowanie posiłku. Kohersen sprawi, że zdrowie na dobre zagości w Twojej kuchni, ponieważ ułatwi Ci przygotowanie warzyw, owoców morza czy ryb. Dodaj do wody ziół i przypraw, by Twoje potrawy stały się jeszcze bardziej aromatyczne.

Podsmażanie (funkcja sauté)

Technologia indukcji zastosowana w Kohersenie sprawia, że możesz korzystać z funkcji sauté. Dzięki innowacyjnemu systemowi grzewczemu możesz ustawić i regulować temperaturę, która osiąga nawet 120 stopni. Funkcja sauté polega na lekkim smażeniu, które umożliwia uzyskanie właściwego aromatu potraw duszonych, sosów, ryżu i makaronów.

Wyrabianie ciasta

Możesz mieć w domu swoją prywatną piekarnię. Z robotem Kohersen przygotujesz ciasto na pizzę, pieczywo, biszkopty, naleśniki, masy do ciast drożdżowych czy ciasto francuskie. Wypełnij swój dom aromatem świeżo upieczonego chleba.

Rozcieranie i szatkowanie

Kohersen rozciera i szatkuje. Ustaw czas i prędkość by uzyskać odpowiednią drobność produktu. Z Kohersenem przygotujesz przepyszne kremy, puree czy desery owocowe, a Twoja kuchnia pozostanie czysta.

Emulgowanie

Kohersen zadba o każdy detal w przygotowaniu sosów czy deserów. Nigdy wcześniej przygotowanie majonezów, sosów do mięsa, lodów czy sorbetów nie było tak proste. Z Kohersenem, w kilka chwil z łatwością przygotujesz ulubiony deser z kuszącym musem czekoladowym.

Ubijanie

Motylek, to akcesorium, które sprawi, że ubijanie jaj czy śmietany na sztywno będzie łatwe i przyjemne. Puść wodze wyobraźni i ciesz się z dekorowania wypieków fantazyjnymi wzorami z lukru czy śmietany, co na pewno uszczęśliwi także małych członków Twojej rodziny. Pamiętaj, że dzięki robotowi Kohersen Twoja kuchnia pozostanie czysta.

Miksowanie

Przygotowanie kremu czy ciasta na naleśniki jest jeszcze łatwiejsze dzięki robotowi Kohersen. Użyj motylka do zmiksowania produktów bez miażdżenia ich.

Mielenie, proszkowanie, ścieranie

Kohersen mieli orzechy w kilka sekund i z łatwością proszkuje cukier. Ustaw czas i prędkość by nadać każdemu produktowi konsystencję jakiej potrzebujesz. Przygotowywanie deserów, sosów i dressingów jest teraz łatwiejsze, szybsze i bardziej higieniczne.

Ważenie

Precyzyjna waga – możesz zważyć każdy produkt, który dokładasz do naczynia, nawet jeśli już coś się w nim znajduje.

Oszczędzanie czasu

Kohersen to urządzenie, które ma oszczędzić Twój czas spędzony w kuchni. Robot pracuje sam, więc możesz zająć się innymi czynnościami. Ponadto ustawienie odpowiedniej temperatury i użycie motylka sprawi, że potrawa nie przywrze do ścianek naczynia miksującego.

Przyrządzanie napojów

Kohersen przygotuje smoothie w kilka chwil. Włóż do niego składniki, ustaw prędkość i czas i ciesz się przepysznym napojem. Wstaw go do lodówki a powstanie orzeźwiający drink, do którego nie będziesz musiał dodawać lodu.

Przygotowywanie wywarów

Przygotowanie wywaru do sosu czy zupy to czasochłonne zajęcie ale jednocześnie bardzo powszechne w Polskiej kuchni. Kohersen skróci czas, który poświęcasz na przygotowanie zup czy sosów.

Przyrządzanie napojów

Kohersen przygotuje smoothie w kilka chwil. Włóż do niego składniki, ustaw prędkość i czas i ciesz się przepysznym napojem. Wstaw go do lodówki a powstanie orzeźwiający drink, do którego nie będziesz musiał dodawać lodu.

Funkcja Turbo

Kohersen może działać z prędkością “Turbo” by szatkowanie i krojenie twardszych składników było prostsze. Noże tną w sposób sekwencyjny dostosowując swoją pracę do temperatury produktu – co sprawia, że nie miażdżą pożywienia. Z funkcją Turbo żaden składnik nie jest za twardy.


Technologia indukcji

Zintegrowana waga

Temperatura idealna do smażenia

10 prędkości + funkcja Turbo

Wyrabianie ciasta

Moc

Pojemność naczynia głównego

Funkcja Sauté

Książka kucharska

Pojemność misy do gotowania na parze


Gotuj smacznie i zdrowo, realizuj swoje kuchenne pomysły

Krok 1. Znajdź swój przepis

Niezapomniana zabawa zaczyna się od wybrania przepisu. Znajdź go w naszej książce kucharskiej, na naszej stronie internetowej lub zrealizuj swój własny pomysł.

Krok 2. Przygotuj składniki

Zanim zaczniesz przygotuj wszystkie produkty, które będą Ci potrzebne. Odmierz odpowiednie ilości, pokrój i poszatkuj z Kohersen Mycook.

Krok 3. Zaprogramuj czas

Wszystko zaczyna się od ustawienia czasu pracy. Postępuj zgodnie z wytycznymi przepisu, a jeśli postanowisz skorzystać z własnej wyobraźni przy tworzeniu dania pamiętaj, że im większa objętość, tym więcej czasu będziesz potrzebował.

Krok 4. Ustaw temperaturę

Kohersen podgrzewa metodą indukcji, co oznacza, że zakres temperatury jest dokładniejszy. Możesz gotować w temperaturach do 120 stopni, co jest idealne do podsmażania, przygotowywania wywarów czy pieczeni.

Krok 5. Ustaw prędkość

Ustawiając odpowiednią temperaturę nadasz swoim potrawom idealną konsystencję. Użyj motylka do emulgowania, miksowania czy mieszania by produkty nie przywierały do ścianek naczynia.

Krok 6. Rozkoszuj się posiłkiem

I to wszystko. Podawaj przygotowane dania i rozkoszuj się nimi w gronie najbliższych. A co najważniejsze jedyne co ubrudziłeś, to robot Kohersen, który posiada funkcję samoczyszczenia. Więc smacznego!