Dlaczego warto
Dlaczego Pascal używa naszych produktów w domu?
„Używanie akcesoriów kuchennych marki Götze & Jensen jest dla mnie naturalnym wyborem. Produkty tej marki wykonane są z najwyższej jakości materiałów i zaprojektowane tak, aby sprostać wymaganiom każdego kucharza. Jako osoba, która lubi eksperymentować w kuchni, potrzebuję narzędzi, które są niezawodne, trwałe i funkcjonalne. Ponadto, ich elegancki design i estetyczne wykonanie dodają mojej kuchni klasy i stylu.”
Praktyczne i niezawodne
Świetnie sprawdzą się w każdej domowej kuchni
Idealnie skomponowane zestawy garnków to podstawowe wyposażenie każdego kucharza.
Nie ma ograniczeń co do tego, co możesz zrobić, gdy masz odpowiednie narzędzia do zadania. Zaspokój swoje pragnienie. Bądź kreatywny w kuchni. Zachwyć swoich gości. Czas zabrać się za gotowanie.
Profesjonalizm i wygoda
Dla najbardziej wymagających miłośników gotowania
Dobra patelnia to podstawa, której potrzebuje każdy szef kuchni.
Masz gości na uroczystym spotkaniu? Podsmaż sezonowe warzywa, przygotuj soczyste steki, ugrilluj coś. Przygotuj się na kulinarne wyróżnienia. Twoi goście nigdy nie zgadną, że twoją tajną bronią jest Götze & Jensen!
Noże o różnym przeznaczeniu
Poczuj się jak szef kuchni
Poznaj swoich nowych pomocników! Wszechstronne zestawy noży kuchennych pomogą Ci sprostać każdemu wyzwaniu.
Ostrza z wysokiej jakości stali nierdzewnej zapewniają doskonałe efekty krojenia. Dzięki ergonomicznemu uchwytowi i idealnemu wyważeniu z łatwością pokroisz mięso lub drobno posiekasz warzywa.
Na co dzień i na przyjęcia
Nowoczesne minimalistyczne wzornictwo
Wyjątkowy, bardzo praktyczny zestaw sztućców zamknięty w prostej, tradycyjnej formie.
Najwyższej jakość, skrupulatne wykończenie detali oraz starannie wykonany szlif sprawia, że świetnie nadają się zarówno do użytku na co dzień, jak i podczas wystawnych kolacji.
Przepisy kulinarne
Rozsmakuj się w gotowaniu
DEEP DISH PIZZA - NA GRUBYM CIEŚCIE Z MIELONYM MIĘSEM, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI
Sprawdź
CURRY Z ZIEMNIAKAMI, CIECIERZYCĄ I KREWETKAMI
Sprawdź
TAJSKA ZUPA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI
Sprawdź
KASZOTTO Z KURCZAKIEM I BOTWINKĄ
Sprawdź
CIASTO JOGURTOWE Z BORÓWKAMI
Sprawdź
PLACKI JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI
Sprawdź
ŁOSOŚ PIECZONY W CZERWONYM PESTO
Sprawdź
DEEP DISH PIZZA - NA GRUBYM CIEŚCIE Z MIELONYM MIĘSEM, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI
SKŁADNIKI (na 4 porcje)
• 300 g mąki pszennej
• 50 g mąki krupczatki lub kukurydzianej
• 2 łyżeczki cukru
• 1/2 łyżki soli
• 2 łyżeczki drożdży instant
• 180 ml ciepłej wody
• 2 łyżki oliwy extra
• 300 g mięsa mielonego
• sól, pieprz
• 1 łyżeczka papryki słodkiej, szczypta papryki ostrej, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka czosnku
• 1/2 czerwonej papryki
• 150 g pieczarek
• 1 papryczka chili
• kilka czarnych oliwek
• 1 szklanka przecieru pomidorowego
• 80 g startej mozzarelli
PRZYGOTOWANIE
Do miski wsyp obie porcje mąki, cukier, sól oraz drożdże instant. Wymieszaj za pomocą miksera. Następnie wlej ciepłą wodę oraz oliwę i zmiksuj do połączenia składników. Odstaw na około 5 - 10 minut.

Po tym czasie wyrabiaj ciasto przez około 10 minut (ciasto może pozostać lepkie). Po wyrobieniu przykryj miskę z ciastem ściereczką i odstaw na ok. 1 i 1/2 godziny do wyrośnięcia.

Na patelni rozgrzej oliwę. Mięso dopraw solą, pieprzem, papryką, oregano i czosnkiem. Następnie obsmaż i gotowe zdejmij na talerz. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojone na plasterki pieczarki.

Wyrośnięte ciasto obsyp mąką i chwilę zagnieć na blacie. Przykryj ręcznikiem i odstawić na kolejne 10 minut.

Nagrzej piekarnik do 200 °C. Żaroodporną formę lub patelnię o średnicy 24- 26 cm posmaruj oliwą i wyłóż ciasto (rozciągnij je po całej powierzchni aż do połowy brzegów formy lub patelni). Następnie rozłóż na cieście obsmażone mięso, paprykę, pieczarki oraz połówki oliwek. Polej przecierem pomidorowym, dopraw solą i pieprzem, na koniec posyp tartą mozzarellą.

Piecz w piekarniku 20 - 25 minut (aż spód ciasta się zrumieni). Przed podaniem udekoruj papryczką chili.
Produkty, które mogą Ci się przydać
CURRY Z ZIEMNIAKAMI, CIECIERZYCĄ I KREWETKAMI
SKŁADNIKI (na 4 porcje)
• 1 łyżka oleju kokosowego
• 1,5 łyżki czerwonej pasty curry
• 6 nasion kardamonu
• 1 łyżka kurkumy
• 1,5 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
• 1 puszka (400 g) mleka kokosowego
• 200 g ciecierzycy w zalewie
• 600 g ziemniaków
• 2 łyżki sosu rybnego
• 1 łyżeczka cukru trzcinowego
• 1/3 szklanki rodzynek (opcjonalnie)
• 200 g krewetek
• bazylia lub kolendra
• limonka
PRZYGOTOWANIE
W szerokim garnku rozgrzej olej i włóż pastę curry. Wrzuć nasiona kardamonu i mieszając łopatką podsmaż chwilę składniki.

Wsyp kurkumę, kmin rzymski, a następnie wlej mleko kokosowe i dodaj ciecierzycę wraz z 1 szklanką zalewy (jeśli masz mniej zalewy uzupełnij brakującą ilość wodą).

Dodaj obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki, sos rybny, cukier trzcinowy oraz rodzynki.

Wymieszaj i zagotuj. Garnek przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu do miękkości ziemniaków, przez ok. 25 minut.

Dodaj obrane, oczyszczone krewetki bez ogonków i gotuj przez ok. 2 minuty.

Skrop limonką i posyp bazylią lub kolendrą.
PROPOZYCJA PODANIA
ryż / pieczywo typu pita
Produkty, które mogą Ci się przydać
TAJSKA ZUPA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI
SKŁADNIKI (na 4 porcje)
• cienki makaron sojowy lub ryżowy
• 2 łyżeczki oleju kokosowego lub roślinnego
• 2 łyżeczki tajskiej pasty curry zielonej lub czerwonej
• 1 pierś kurczaka
• 1/2 cebuli
• 1/2 czerwonej papryki
• 1,5 litra bulionu drobiowego
• 150 g pieczarek
• 5 łyżek kukurydzy z puszki
• 250 ml mleka kokosowego
• 2 łyżeczki sosu rybnego
• szczypiorek
• limonka
• kolendra
PRZYGOTOWANIE
Makaron włóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na 15 minut do namoczenia.

W garnku rozgrzej olej, podsmaż pastę curry, dodaj pokrojoną na małe kawałki pierś kurczaka i podsmaż przez ok. 3 minuty, co chwilę mieszając.

Dodaj drobno pokrojoną cebulę i razem podsmaż ok. 2 minuty. Dodaj cienko pokrojoną paprykę i ponownie podsmaż ok. 2 minuty. Wlej gorący bulion i zagotuj.

Pieczarki pokrój na cienkie plasterki i dodaj do garnka. Następnie wrzuć odcedzony i pokrojony na mniejsze części makaron oraz kukurydzę i gotuj całość przez ok. 5 minut.

Dopraw sosem rybnym, dodaj mleko kokosowe i dokładnie wymieszaj z zupą. Odstaw z ognia, dodaj posiekany szczypiorek i skrop limonką. Przed podaniem posyp listkami kolendry.
Produkty, które mogą Ci się przydać
KASZOTTO Z KURCZAKIEM I BOTWINKĄ
SKŁADNIKI (na 4 porcje)
• 1/3 szklanki kaszy pęczak
• 3 łyżki oliwy extra vergine
• 1 cebula
• 1 por
• 1 łyżeczka suszonego tymianku
• 250 g polędwiczek z kurczaka lub 1 pojedyncza pierś
• 1/3 szklanki białego wina
• 1 pęczek botwinki z małymi buraczkami
• 1 i 1/2 szklanki bulionu drobiowego
PRZYGOTOWANIE
Na dużą patelnię wsyp kaszę, dodaj łyżkę oliwy i podsmaż. Cebulę pokrój w kostkę, włóż na patelnię i smaż aż cebula się zeszkli, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj pokrojonego na półplasterki pora. Wymieszaj, dodaj drugą łyżkę oliwy, suszony tymianek i smaż przez ok. 3 minuty.

Przesuń składniki na bok patelni, w wolne miejsce wlej trzecią łyżkę oliwy, włóż pokrojone w kosteczkę filety z kurczaka, dopraw solą, pieprzem i obsmaż przez ok. 2 - 3 minuty. W tym czasie składniki obok 1-2 razy przemieszaj.

Wymieszaj wszystkie składniki na patelni i wlej białe wino, gotuj 2-3 minuty aż odparuje. Następnie dodaj obrane i pokrojone na półplasterki buraczki z botwinki (liście zachowaj), wlej gorący bulion. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i w razie potrzeby solą.

Po zagotowaniu przykryj pokrywką i gotuj przez ok. 20 minut. Po tym czasie dodaj posiekane liście botwinki (wraz z łodyżkami), wymieszaj i gotuj kolejne 5 minut. Następnie zdejmij pokrywkę i podgrzewaj bez przykrycia jeszcze 2 - 3 minuty.
Produkty, które mogą Ci się przydać
CIASTO JOGURTOWE Z BORÓWKAMI
SKŁADNIKI
• 4 jajka
• 3/4 szklanki cukru
• 400 ml jogurtu naturalny
• 120 ml oleju
• 3 szklanki mąki
• 3 łyżeczki proszku do pieczenia
• 350 g borówek
• 3 łyżki mąki
• 2 łyżki cukru
• 2 łyżki masła
• 3 łyżki soku z cytryny
• 1/2 szklanki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE
Przygotuj kruszonkę - wsyp do miski składniki, zagnieć i wstaw do lodówki.

Przygotuj ciasto - jajka wbij do większej miski i roztrzep białko z żółtkiem. Następnie dodawaj składniki w kolejności: cukier, jogurt oraz olej, za każdym razem mieszając. Do oddzielnej miski przesiej mąkę na sitku i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Następnie przesyp do pozostałych składników i dokładnie wszystko połącz.

Ciasto wylej do formy o wymiarach ok. 20 x 30 cm lub 27 cm średnicy. Wierzch posyp owocami, a następnie kruszonką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez ok. 50 minut.

Przygotuj lukier - podgrzej sok z cytryny i wymieszaj z cukrem pudrem. Polej wierzch przestudzonego wcześniej ciasta.
Produkty, które mogą Ci się przydać
PLACKI JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI
SKŁADNIKI (na ok. 16 sztuk)
• 250 g jogurtu greckiego lub naturalnego
• 2 duże jajka
• 2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła
• 2 - 3 łyżki cukru
• 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• szczypta soli
• truskawki
PRZYGOTOWANIE
W misce zmiksuj jogurt, jajka i 2 łyżkami oleju. Dodaj cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Zmiksuj do połączenia się składników w jednolitą masę.

Rozgrzej patelnię (np. naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką) i nakładaj po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka, zachowując odstępy (placki urosną podczas smażenia). Placki smaż na niedużym ogniu.

Gdy placki podrosną, w trakcie smażenia włóż w każdy po 2 grubsze plasterki truskawek. Przewróć placki na drugą stronę i smaż do zrumienienia. Przed smażeniem następnej partii placków patelnię dobrze jest wyczyścić ręcznikiem papierowym lub gąbką.
PROPOZYCJA PODANIA
cukier puder / bita śmietana / syrop klonowy / posłodzona gęsta śmietana 12%
Produkty, które mogą Ci się przydać
ŁOSOŚ PIECZONY W CZERWONYM PESTO
SKŁADNIKI (na 4 porcje)
• 600 g łososia
• sól, pieprz
• 2 łyżki czerwonego pesto (z suszonych pomidorów)
• 1/2 puszki krojonych, obranych pomidorów (lub 1 świeży)
• 2 łyżeczki suszonego oregano
• 2 łyżki oliwy extra
• świeża bazylia
• 1/2 szklanki tartego parmezanu
PRZYGOTOWANIE
Zdejmij skórkę z filetów z łososia – połóż na desce skórką do dołu, przeciągnij ostrym nożem między mięsem, a skórą. Łososia opłucz, osusz i pokrój na porcje. Dopraw solą, pieprzem i nasmaruj czerwonym pesto. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Na każdej porcji połóż 2 łyżki krojonych pomidorów. Dopraw suszonym oregano, solą i pieprzem. Następnie skropl całość oliwą, posyp bazylią i tartym parmezanem.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok. 15 - 17 minut.
PROPOZYCJA PODANIA
ryż / ziemniaki / kopytka / kluski / brokuły / kalafior / fasolka
Produkty, które mogą Ci się przydać
sgdata:2024-04-29 | 21:48:10
Powrót

Zapisz się na nowości, okazje i promocje!
Zostaw nam swój adres email.

Zapisz się na newsletter!