Kawa ziarnista VASPIATTA Professional Barista 1 kg

Rodzaj
Kawa ziarnista
Typ
Crema
Aromat
Bardzo intensywny
Ilość arabiki w mieszance
80%
Waga [kg]
1
Kod produktu
890272
Wypalane tradycyjnym sposobem włoskimNuty toffi, karmelu i ciemnej czekolady
79,99

Najszybsza dostawa:

JUTRO24.04.2024

lub zamów telefonicznie 22 122 32 00
Filiżanka Pełna Tradycji

Ekskluzywna mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica oraz selekcjonowanych kaw naturalnych. Umożliwia zaparzanie najwyższej jakości naparów w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych. Zastosowano palenie włoskie, by napar miał tradycyjny smak i aromat.

Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (80%) z Ameryki Południowej i kaw naturalnych (20%) z Azji.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Ogólny Wygląd
Źródło smaku

Tworząc kompozycje ziaren VASPIATTA Professional Barista poszukujemy idealnie dopełniających się nut smakowych, by napar był intrygujący i dostarczał niezapomnianych doznań.

Odmiany kaw o różnorodnym pochodzeniu geograficznym: andyjska SHB, brazylijska Arbica Santos, Sidamo Ethiopia oraz Robusta G1 z Wietnamu tworzą napar o bogatym profilu sensorycznym. Pełne body, nuty toffi, karmelu, ciemnej czekolady z wyczuwalną dominantą owoców z konfiturowym akcentem, to tylko krótka charakterystyka tej złożonej kawy.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Kompozycja
Jakość ziaren to podstawa dobrego naparu

Wszystkie odmiany kaw wchodzących w skład mieszanki zbierane są ręcznie, stąd jej wysoka jakość. Pozyskane przez lokalnych farmerów ziarna są starannie selekcjonowane, a następnie pieczołowicie przetwarzane metodami podkreślającymi nuty smakowe właściwe dla danych odmian.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Ziarna
Specjaliści od włoskiej roboty

Nasza produkcja zlokalizowana jest w Polsce, tak aby ziarno miało szansę dotrzeć do Państwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki wykwalifikowanym specjalistom, stosowane przez nas palenie włoskie daje ziarnom ostateczny aromat i profil smakowy.

Tak przygotowane ziarno odmian Arabica i Robusta idealnie sprawdza się parzone w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Włoskie Palenie Ziaren
Sposób parzenia

Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 8-9 g zmielonej kawy. Kawę wsypać do sitka kolby i ugnieść tamperem. Usunąć resztki kawy z krawędzi kolby, a następnie szczelnie umieścić kolbę w grupie. Uruchomić ekspres. Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Sposób Parzenia
Aromat Bardzo intensywny
Dedykowany ekspres Uniwersalna
Ilość arabiki w mieszance 80%
Mieszanka kaw Tak
Rodzaj Kawa ziarnista
Typ Crema
Waga [kg] 1
Linia Professional Barista
Nazwa producenta/importera VASPIATTA

Zapisz się na nowości, okazje i promocje!
Zostaw nam swój adres email.

Zapisz się na newsletter!