Kawa ziarnista VASPIATTA Espresso Barista 1 kg

Rodzaj
Kawa ziarnista
Typ
Espresso
Aromat
Bardzo intensywny
Ilość arabiki w mieszance
50%
Ilość robusty w mieszance
50%
Waga [kg]
1
Kod produktu
890270
Nuty prażonych orzechówNiezbędna do idealnego Espresso
79,99

Najszybsza dostawa:

w sobotę20.04.2024

lub zamów telefonicznie 22 122 32 00
Wybierana Przez Profesjonalistów

Ekskluzywna mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica i kaw naturalnych skomponowana specjalnie dla profesjonalistów. Umożliwia zaparzanie najwyższej jakości naparów w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych. Zastosowano palenie włoskie, by napar miał tradycyjny smak i aromat.

Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (50%) z Ameryki Południowej i kaw naturalnych (50%) z Azji.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Ogólny Wygląd
Efektowne połączenie kontynentów

Wyjątkowość mieszanki VASPIATTA Espresso Barista zawdzięczamy połączeniu pobudzającej mocy kofeiny zawartej w wysokojakościowej odmianie Robusty G1 z Wietnamu z różnorodnymi nutami smakowymi kaw z Ameryki Południowej.

Przygotowywana metodą mokrą Robusta daje nuty prażonych orzechów i aromatycznego dymu, które równoważone są lekko pikantnym aromatem oraz nutami słodkiej pomarańczy i syropu klonowego gwatemalskiej arabiki SHB. Kompozycję dopełniają ziarna arabiki SHB z Peru, których wyczuwalne nuty czekolady łagodzą zdecydowany smak naparu.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Ziarna
Moc pobudzającego naparu i przyjemność dla podniebienia

Ta wyjątkowa mieszanka wysokogatunkowych kaw odmian Arabica i Robusta, w proporcjach pozwalających na uzyskanie idealnego espresso o pełnym smaku i gęstej, aksamitnej cremie, zachwyci niejednego wielbiciela kawy. Połączenie bogatych profili sensorycznych z przyjemnym body naparu to odpowiedź, której poszukuje wytrawny barista.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Espresso
Specjaliści od włoskiej roboty

Nasza produkcja zlokalizowana jest w Polsce, tak aby ziarno miało szansę dotrzeć do Państwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki wykwalifikowanym specjalistom, stosowane przez nas palenie włoskie daje ziarnom ostateczny aromat i profil smakowy.

Przygotowane w ten sposób ziarno odmian Arabica i Robusta idealnie sprawdza się parzone w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Palenie Włoskie
Sposób parzenia

Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 8-9 g zmielonej kawy. Kawę wsypać do sitka kolby i ugnieść tamperem. Usunąć resztki kawy z krawędzi kolby, a następnie szczelnie umieścić kolbę w grupie. Uruchomić ekspres. Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Sposób Parzenia
Aromat Bardzo intensywny
Dedykowany ekspres Uniwersalna
Ilość arabiki w mieszance 50%
Ilość robusty w mieszance 50%
Mieszanka kaw Tak
Rodzaj Kawa ziarnista
Typ Espresso
Waga [kg] 1
Linia Espresso Barista
Nazwa producenta/importera VASPIATTA

Zapisz się na nowości, okazje i promocje!
Zostaw nam swój adres email.

Zapisz się na newsletter!