Ulubione
×Znajdź produkty podobne
×Klasa energetyczna
×Zadaj pytanie
×Zapytaj o produkt:
Kawa ziarnista VASPIATTA Espresso Barista 1 kg
Tutaj dowiesz się, jak chronimy Twoje dane.
Galeria
××TV, Audio i RTV
AGD
AGD do zabudowy
AGD małe
Komputery i tablety
Smartfony i telefony
Foto i kamery
Konsole i gry
Rowery
Fitness i sport
Dom i ogród
Zabawki i LEGO
Rodzaj | Kawa ziarnista |
Typ | Espresso |
Aromat | Bardzo intensywny |
Ilość arabiki w mieszance | 50% |
Ilość robusty w mieszance | 50% |
Waga [kg] | 1 |
Kod produktu | 890270 |
Nuty prażonych orzechówNiezbędna do idealnego Espresso |
Ekskluzywna mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica i kaw naturalnych skomponowana specjalnie dla profesjonalistów. Umożliwia zaparzanie najwyższej jakości naparów w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych. Zastosowano palenie włoskie, by napar miał tradycyjny smak i aromat.
Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (50%) z Ameryki Południowej i kaw naturalnych (50%) z Azji.
Wyjątkowość mieszanki VASPIATTA Espresso Barista zawdzięczamy połączeniu pobudzającej mocy kofeiny zawartej w wysokojakościowej odmianie Robusty G1 z Wietnamu z różnorodnymi nutami smakowymi kaw z Ameryki Południowej.
Przygotowywana metodą mokrą Robusta daje nuty prażonych orzechów i aromatycznego dymu, które równoważone są lekko pikantnym aromatem oraz nutami słodkiej pomarańczy i syropu klonowego gwatemalskiej arabiki SHB. Kompozycję dopełniają ziarna arabiki SHB z Peru, których wyczuwalne nuty czekolady łagodzą zdecydowany smak naparu.
Ta wyjątkowa mieszanka wysokogatunkowych kaw odmian Arabica i Robusta, w proporcjach pozwalających na uzyskanie idealnego espresso o pełnym smaku i gęstej, aksamitnej cremie, zachwyci niejednego wielbiciela kawy. Połączenie bogatych profili sensorycznych z przyjemnym body naparu to odpowiedź, której poszukuje wytrawny barista.
Nasza produkcja zlokalizowana jest w Polsce, tak aby ziarno miało szansę dotrzeć do Państwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki wykwalifikowanym specjalistom, stosowane przez nas palenie włoskie daje ziarnom ostateczny aromat i profil smakowy.
Przygotowane w ten sposób ziarno odmian Arabica i Robusta idealnie sprawdza się parzone w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych.
Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 8-9 g zmielonej kawy. Kawę wsypać do sitka kolby i ugnieść tamperem. Usunąć resztki kawy z krawędzi kolby, a następnie szczelnie umieścić kolbę w grupie. Uruchomić ekspres. Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C.
Aromat | Bardzo intensywny |
Dedykowany ekspres | Uniwersalna |
Ilość arabiki w mieszance | 50% |
Ilość robusty w mieszance | 50% |
Mieszanka kaw | Tak |
Rodzaj | Kawa ziarnista |
Typ | Espresso |
Waga [kg] | 1 |
Linia | Espresso Barista |
Nazwa producenta/importera | VASPIATTA |